Doživite pristno istrsko kuharsko delavnico ob odprtem ognju, kjer skozi zgodbe ribičev, lovcev in nabiralcev odkrijete, kako iz lokalnih, sezonskih in divjih sestavin – brez zavržkov – nastajajo zdrave, prvinske jedi, ki jih boste želeli pripravljati znova in znova.
Kuharska delavnica Doživite divje okuse Istre vas popelje v svet divje hrane, kjer se prepletajo znanje prednikov, spoštovanje narave in prvinska priprava jedi na odprtem ognju. Skozi praktično izkušnjo boste spoznali, kako prepoznati, izbrati in uporabiti divje ter lokalne sestavine, hkrati pa odkrivali drobne, a ključne skrivnosti, ki pri pripravi naredijo veliko razliko v okusu in teksturi jedi.
Pod vodstvom Jurija Kavčnika – nabiralca, lovca in kuharja, ki navdih črpa neposredno iz narave – boste pridobili dragocena znanja in veščine za pripravo divje hrane na sodoben, a hkrati spoštljiv način. Delavnica ni le učenje kuhanja, temveč celostno doživetje, kjer se ob ognju ustvarjajo zgodbe, okusi in kulinarične mojstrovine, kronane z glavno jedjo, pripravljeno pod peko.
Kako poteka doživetje:
Zbirno mesto za to doživetje je prav ob morju, na naslovu Seča 142, 6320 Portorož, na koncu Jernejevega kanala ob robu Krajinskega parka Sečoveljske soline, zadnja stavba na levi strani ceste. Peljete se ob morju čisto do konca in zavijete levo, takoj za veliko staro oljko. Vhod na dvorišče je skozi velika modra vrata, kjer lahko parkirate vozilo. Obiskovalce vljudno naprošamo, da se držite napovedanega urnika in ne prihajate ne prezgodaj in ne prepozno, saj se boste pridružili skupini drugih obiskovalcev.
12
Za prevoz morate poskrbeti sami.
Lahko (Primerno za vse uporabnike)
Posebne priprave na delavnico niso potrebne.